Huurvoorwaarden

 

 

Huurvoorwaarden

 

 Huurvoorwaarden huur van “Het Huis” en van het appartement in de naastgelegen “Boerderij”

Huurperiode en huurprijs

U reserveert bij ons van zaterdag tot zaterdag en minimaal voor ťťn week. Buiten het hoogseizoen zijn in overleg vaak wel andere termijnen mogelijk. De genoemde prijs is huurprijs per week voor maximaal 5 personen per wooneenheid.

Aankomst en vertrek
In het algemeen geldt de zaterdag als dag van aankomst en van vertrek. In de loop van de middag, tussen 15.00 en 20.00 uur bent u welkom; het vertrek moet doorgaans 's morgens vůůr 11.00 uur plaatsvinden.
De reistijd uit het midden van Nederland bedraagt ongeveer 11 uur.

Aantal personen
Het maximum aantal personen waarvoor wij “Het Huis” en “De Boerderij”, het appartement, verhuren is 5. Bij boeking dient u het juiste aantal personen op te geven. Mocht dit later wijzigen, dan dient u dit aan ons door te geven. Dit geldt ook voor eventuele logees. Het plaatsen van tent of caravan in de tuin is niet toegestaan.

De tekst bij de accommodaties
De beschrijving van “het Huis” en van “De Boerderij” treft u elders op de website aan

Tuinen
De tuin is niet een tuin zoals wij die in Nederland kennen. Op de hof en rondom is gras en hier en daar enkele fruitbomen (rode kersen, blauwe en gele pruimen, appels)

Interieur
”Het Huis” en “De Boerderij” zijn eenvoudig maar schoon en degelijk ingericht.

Op beide locaties is er een eettafel met 5 stoelen. Er is een bedbank voor 2 a 3 personen en twee kleinere fauteuils. Wat de keukenuitrusting betreft, de pannen en het bestek zijn er in voldoende mate. Er is een kaasschaaf, aardappelschilmesje en koekenpan aantreffen. Een elektrisch fornuis, een koelkast, voldoende serviesgoed e.d. voor het maximum toegestane aantal personen zijn aanwezig. Alhoewel de Tsjechen veelal "Turkse" koffie drinken (kopje met daarin een schep gemalen koffie waarop heet water wordt gegoten), is er in ons huis een koffiezetapparaat aanwezig. Ook is er een Senseo apparaat”; vanwege de niet alom verkrijgbare koffiepads zult u die zelf moeten meenemen uit Nederland.

Kinderbedje
Een kinderbedje en een kinderstoel zijn niet standaard aanwezig. Indien dit wel gewenst is dan dient u bij uw boeking aan ons door te geven. Bedlinnen voor het kinderbedje dient u altijd zelf mee te nemen; dit is ter plaatse niet beschikbaar.

Bedlinnen, hand- en theedoeken
Bedlinnen verzorgt u zelf, dan wel huurt u van ons voor een bedrag van 5 euro pppw. U dient zelf te zorgen voor hand- en theedoeken, washandjes, handdoeken enzovoort. Wel zijn er de benodigde werkdoekjes, emmers en andere instrumenten voor de schoonmaak aanwezig.

Roken
Wij willen onze accommodatie rookvrij houden, daarom is roken in de gebouwen op ons terrein niet toegestaan.

Recreatie
Zowel in Mezimesti (3 km afstand van Ruprechtice) als Police nad Metuje (10 km vanaf de woning) is er een open lucht zwembad aanwezig. Op uw vakantieadres liggen fiets- en wandelkaarten en ander infomateriaal.
Laat dit materiaal na gebruik in het huis achter, zodat gasten na u er ook nog plezier van kunnen hebben.
Er zijn op het perceel geen fietsen voor de gasten beschikbaar .

Bouwactiviteiten
Zijn niet aan de orde

Bijkomende kosten
Voor ons huis geldt dat water, elektriciteit voor de boiler (nachtstroom) bij de huurprijs inbegrepen zijn. Voor hout voor de houtkachel en de centrale verwarming wordt in het winterseizoen 35 euro per m3 in rekening gebracht. Dagstroom wordt in rekening gebracht naar het verbruik dat voor die periode wordt aangegeven op de meter in de meterkast. De verrekening is met 0,30 per kwU.

Eindschoonmaak
Tenzij anders vermeld, is de eindschoonmaak in de prijs inbegrepen. Ook wanneer afgesproken is dat de eindschoonmaak voor u gedaan wordt (ŗ 50,- euro per wooneenheid), dan dient u bij vertrek de woning toch opgeruimd en schoon en de keuken(inventaris) opgeruimd en afgewassen achter te laten. Bij in gebreke blijven houden wij ons het recht voor om extra schoonmaakkosten van de waarborgsom inhouden.

Toeristenbelasting
In TsjechiŽ is de toeristenbelasting ingevoerd. Hoewel deze nog niet overal wordt geheven, dient u hiermee wel rekening te houden. Indien deze belasting ook daadwerkelijk wordt geheven, betaalt u deze achteraf bij uw vertrek. Toeristenbelasting wordt geheven over de aanwezigheid van personen vanaf 14 jaar en bedraagt 0,45 pppd.

Waarborgsom
Bij reservering betaalt u een waarborgsom van 200,- euro. Hiervan worden de in de huurovereenkomst genoemde kosten, indien nodig, in mindering gebracht.

Huisdieren
Huisdieren zijn in de woning en op het terrein van de boerderij niet toegestaan.